תושבת בני ברק החליקה מביוב שהציף את הרחוב ופוצתה ב-220,000 ₪

לאחר שהוכיחה כי הרשות המקומית התרשלה בתחזוק קולטני הביוב באותו רחוב הגיעו הצדדים לפשרה במסגרתה תקבל האישה קרוב לרבע מיליון ₪

כמדי צהריים יצאה סימה מבית הספר בו היא עובדת ברח' גרוסברג בעיר בני ברק ועשתה את דרכה לביתה הממוקם כמה רחובות משם. יום קיצי היה אותו יום, קרני השמש ליטפו את הפוסעים ברחובותיה של עיר התורה והחסידות והדרך נראתה בטוחה מתמיד.

היא סיימה את המדרכה הצרה והישנה ועמדה לחצות את הכביש לעברו השני, לצד המדרכה – כמעט עד לאמצע הנתיב זרם לו נהר של מים מעופשים שעשו את דרכם לרחוב הבא. קולטני הביוב שאמורים לעשות את מלאכתם ולקלוט בתוכם את הביוב השכונתי לא פעלו כראוי.

את המחיר של כישלון מערכת הביוב לעשות את מלאכתה שילמה סימה באותו רגע. כעבור מחצית הדקה מאז ירדה מן המדרכה מצאה את עצמה ללא התראה מראש שרועה על האספלט הספוג במים הממשיכים לזרום במורד. הכאבים היו עזים והיא לא הייתה מסוגלת להתרומם בכוחות עצמה. צוות מד"א שהוזעק למקום הבהיל אותה למרכז הרפואי 'שיבא' בתל השומר שם אובחנו לה שברים בירך והיא הועברה להמשך טיפול בבית החולים 'שמיר-אסף הרופא'.

כאשר שבה לביתה ועם התמשכות הכאבים והמגבלות לאורך זמן פנתה סימה להתייעצות אצל עו"ד נתנאל רוט, העוסק בדיני נזיקין, שהמליץ לה לפנות להליך משפטי מול הרשות המקומית שלא מילאה את תפקידה לוודאות כי קולטני הביוב ראויים למשימתם. הצוות במשרדו עשה את המלאכה והעמיד את ההוכחות להתרשלות העירייה בהם עשרות תלונות מתושבים שהתריעו לאורך השנה כולה בפני העירייה על המפגע ברחוב.

לצד הוכחת האחריות הנזיקית של הרשות הגישה התובעת חוות דעת רפואית מקצועיות שהוצגו בפני בית המשפט והבהירו את ההשלכות לטווח הארוך על יכולת ההשתכרות והנכות הפסיכולוגית והפיזית ממנה תסבול סימה לכל חייה.

כדי להימנע מפסיקה לרעתה הגיעה הרשות המקומית להסכמות עם סימה ועורכי דינה מחוץ לכותלי בית המשפט במסגרתה היא תפוצה בסך של 220,000 ₪ שיכסו את ההוצאות הרפואיות שספגה בגין הפציעה וחוסר היכולת להמשיך ולתפקד כמקודם ועגמת הנפש המרובה כאשר ההליך כולו עד לקבלת הפיצוי עמד על פחות משנתיים.