זה לא משנה אם יש מעורבים או מי אשם – אם נכנסו בכם מאחור בכביש וקיבלתם טיפול רפואי, מגיע לכם כסף, נקודה. זה בזכות חוק שנקרא "חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים", או בקצרה – חוק הפלת"ד.
הקטע הכי שווה פה? יש אחריות מוחלטת.
מהי אחריות מוחלטת ומדוע היא כל כך חשובה לנפגעי תאונות דרכים?
בניגוד למקרים משפטיים רבים אחרים, בהם עליכם להוכיח שהצד השני התרשל וגרם לנזק, חוק הפלת"ד קובע אחריות מוחלטת ולא מבוססת אשמה. המשמעות המרכזית עבורכם כנפגעים היא שברוב המקרים, תהיו זכאים לפיצוי כספי על נזקי הגוף שנגרמו לכם בתאונה, גם אם התאונה נגרמה באשמתכם או שלא היתה אשמה כלל.
חוק הפלת"ד נועד להבטיח שנפגעי תאונות דרכים יקבלו פיצוי מהיר ויעיל שיסייע להם להתמודד עם ההשלכות של הפגיעה, מבלי להיגרר להליכים משפטיים ממושכים ומורכבים סביב שאלת האשמה.
בקיצור, גם אם נכנסתם בעץ בעצמכם, או חציתם באדום ואוטו דפק אתכם – עדיין אם קיבלתם טיפול רפואי, מגיע לכם פיצוי. לא מחפשים מי אשם או מי התרשל. נפגעת? בוא נראה איך עוזרים לך.אז מי זכאי לפיצוי? בואו נעשה סדר פשוט:
נהגתם ונפגעתם? תובעים את הביטוח חובה של הרכב שלכם.
הייתם נוסעים ברכב ונפגעתם? תובעים את הביטוח חובה של אותו רכב.
הולכי רגל שנפגעו? תובעים את הביטוח חובה של האוטו שפגע או את קרנית.
רכבתם על אופניים או קורקינט לא חשמלי חזק? פגע בכם רכב? – תובעים את הביטוח שלו או של קרנית.
רוכבי אופנוע ונפגעתם? תובעים את הביטוח חובה של האופנוע שלכם.
הייתם באוטובוס או רכבת ונפצעתם? תובעים את הביטוח חובה של התחבורה הציבורית.
מה עליכם לעשות כדי לממש את זכותכם לפיצוי?
למרות שעקרון האחריות המוחלטת מפשט את שאלת הזכאות הבסיסית לפיצוי, עדיין קיימים מספר צעדים חשובים שעליכם לבצע:
1. קבלת טיפול רפואי מיידי: חשוב לפנות לקבלת טיפול רפואי בתוך 48 שעות מרגע התאונה ולתעד את כל הפגיעות והתלונות. תיעוד רפואי מפורט מחזק משמעותית את הקשר הסיבתי בין התאונה לנזקי הגוף.
2. תיעוד נסיבות התאונה: נסו לתעד את פרטי התאונה ככל הניתן, כולל פרטי כלי הרכב המעורבים, פרטי נהגים ופרטי עדים (אם יש). אם היתה מעורבות משטרה, חשוב לקבל דו"ח משטרה.
3. שמירת מסמכים: שמרו כל מסמך רפואי, קבלות על הוצאות, אישורי היעדרות מהעבודה וכל תיעוד רלוונטי אחר.
4. פנייה לחברת הביטוח: יש לפנות לחברת הביטוח הרלוונטית בהקדם האפשרי ולהגיש תביעה. פלטפורמות דיגיטליות כמו CONVI המאפשרות הגשת תביעה אונליין בצורה פשוטה ונוחה, תוך שימוש בטכנולוגיה ובינה מלאכותית המבוססות על ניסיון של אלפי מקרים דומים. המערכת מסייעת לכם לעבור את התהליך בכמה צעדים פשוטים, החל מתיאור המקרה ועד להעלאת המסמכים הנדרשים.
5. המשך טיפול רפואי: חשוב להמשיך בטיפולים רפואיים כל עוד אתם סובלים מכאבים או מגבלות, גם לאחר הגשת התביעה. תיעוד רציף של הטיפולים והתלונות מחזק את התביעה.
לסיכום
מה אני אומר לכם?
אל תמהרו לפסול את עצמכם רק כי אתם חושבים שאולי טעיתם. תבדקו. תספרו לנו מה קרה. אנחנו נבדוק אם יש קייס. והכי חשוב – תדעו שיש חוק שיכול לעבוד לטובתכם.
👈 יאללה, בוא נתבע