בעוד מספר ימים אלפי ילדי בית ישראל ילכו בשמחה לקייטנות ויתרוצצו מפעילות לפעילות.
זה הזמן להזכיר כי כל תלמיד ותלמידה, החל מהמעון ועד גיל 18 מבוטחים בביטוח תאונות אישיות לתלמידים על ידי העירייה. לנו, ההורים, כדאי לדעת מה בדיוק מכסה הפוליסה ומתי ניתן להפעיל אותה.
"ביטוח תאונות אישיות לתלמיד מקנה זכאות לפיצויים במקרה של נכות זמנית, נכות קבועה או פטירה, חלילה, הנגרמים כתוצאה מתאונה (לא כולל תאונת דרכים), כדוגמת: נפילה, חבלה וכדומה" אומר עו"ד רוט, מומחה לדיני נזיקין.
פוליסת תלמידים מכסה את הילדים לא רק בזמן הלימודים, אלא גם בתאונות שמתרחשות מחוץ לשעת הלימודים, מחוץ לבית הספר ואפילו בטיול משפחתי בארץ. "פוליסת ביטוח תלמידים מבטחת את התלמיד 365 ימים בשנה לאורך כל שעות היממה". מציין עו"ד נתנאל רוט ומוסיף, "הפיצוי במסגרת הפוליסה, אינו קשור לשאלה מהו הגורם לתאונה, מי אחראי לה, או בעקבות מה היא התרחשה. במסגרת הביטוח, אין צורך למצוא 'אשמים', אלא להוכיח את הנזק בלבד.
בכל מקרה של פגיעה, על ההורים חלה האחריות לפנות למזכירות של המוסד הרפואי שבו רשום ילדם לקבלת טופס הגשת תביעה. עם זאת, ההמלצה היא לפנות לעורך דין שעוסק בתחום כדי להבטיח את מיקסום סכום הפיצוי.
הפיצוי שהקטין יקבל, יהיה בהתאם לחומרת הפציעה והנזק. "בחישוב הפיצוי יהיו כלולים מספר ימי אשפוז, הוצאות רפואיות, דרגת הנכות וכדומה". אומר עו"ד רוט ומדגיש: "פיצוי על פי הפוליסה לתלמידים, אינו מונע הגשת תביעות נוספות כלפי גורמים נוספים שנושאים באחריות לפגיעה, כדי לקבל פיצוי מכוח פוליסת ביטוח תלמידים".
חשוב לציין, כי ברוב הפעמים כאשר ההורים פונים בכוחות עצמם אל חברת הביטוח, המבטחת שוכחת לציין פרטים רבים כמו למשל שיש להמתין כשנה לאחר התאונה על מנת לבדוק באם נותרה לקטין נכות ואזי הפיצוי גבוה משמעותית.
ברוב המקרים, חברות הביטוח ממהרות להחתים את ההורים על סכום זניח ובכך לא יוכלו לשוב ולתבוע עבור נזקים אלו.
במקרה וארעה פגיעה בעת הקייטנה, ניתן להגיש תביעה לחברת הביטוח המבטחת את התלמיד, וכן נגד חברת הביטוח של הקייטנה. במקרה והפגיעה התרחשה במסגרת פעילות חיצונית מטעם הקייטנה כמו בלונה פארק, ניתן להגיש תביעה גם נגד מפעילי המקום. עו"ד רוט נזכר בתביעה של ג' שהונחה על שולחנו. "ג' נפלה ממתקן מתנפחים בגובה רב כתוצאה מאי השגחה של מפעיל וכתוצאה מכך שברה את היד. היא אושפזה למשך מספר שבועות ועברה מספר ניתוחים. הגשנו תביעה לחברת הביטוח המבטחת אותה וכן כנגד מפעילי הקייטנה והילדה קיבלה סכום של למעלה 150,000 שקלים". שימו לב שהחזרי ההוצאות כוללים: הפסדי שכר בעתיד, כאב וסבל, ימי אשפוז ועוד, כאשר גובה הפיצוי משתנה בהתאם לשיעור הנכות שנגרמה.
גם תלמידים שעובדים במסגרות השונות בחופשת הקיץ, מכוסים בפוליסת תאונות אישיות, מתוקף היותם תלמידים, ואולם חשוב שיהיו מכוסים גם במסגרת הביטוח של המעסיק עצמו – בהיות הכיסוי רחב ומקיף הרבה יותר וסכומי הביטוח הם גבוהים משמעותית מאלה שבביטוח התלמידים. במקרה של תביעה במסגרת העבודה, ניתן לתבוע את חברת הביטוח המבטחת את התלמיד, ובמקביל לתבוע את חברת הביטוח של המעסיק.